ChatGPT Kapasite Doldu Hatası Çözümü Nedir?-2023

ChatGPT Kapasite Doldu
ChatGPT Kapasite Doldu

ChatGPT kapasite doldu hatasını neden veriyor? ChatGPT kapasite doldu hatasının bir çözümü var mı? Yapay zekâ uygulaması olan ChatGPT son zamanlarda popülarite artışı nedeniyle eskiye göre çok daha fazla kullanıcı tarafından ziyaret ediliyor.

Ancak ChatGPT kapasite doldu hatası kullanıcılar için sinir bozucu bir hal almaya başladı. Kapasite doldu hatasıyla karşılaşan kullanıcılar bu problemin çözümü için neler yapabileceğini tam olarak bilemiyor.

Kapasite doldu hatasına karşılık OpenAL firması tarafından yapılan açıklamaya göre bu problemle karşılaşan kullanıcılar, yoğunluğun daha az bulunduğu zamanlarda tekrar giriş yapmayı denemeliler.

İlginizi Çekebilir:

Ayrıca sohbet robotunun yoğun olduğu günlerde alternatif uygulamalardan olan ve ChatGPT ile entegrasyon halinde bulunan diğer OpenAL uygulamaları denenebilir. Bu uygulamalar arasında OpenAL yapay zekasıyla üretilen logolar favoriler arasındadır.

2022 yılının Kasım ayında OpenAL tarafından piyasaya sürülen ChatGPT robotu, kendisine sorulan sorulara yanıtlar oluşturan bir çeşit yapay dil programıdır. Bu robot girilen girdiler dahilinde kendisini sürekli geliştirmektedir. Kısa bir sohbetin ardından pek çok kullanıcı Chat botunun insanlar gibi sohbet edebildiğini belirtiyor. Platform sohbetin yanında güncel hayata dair konularla ilgili tavsiyelerde bulunabilmektedir.

ChatGPT kapasite Doldu Hatası Son Zamanların En Büyük Problemi Oldu

Uygulama, kullanıcıların beğenisine sunulduğu günden itibaren ilgi görmeye başladı. Zamanla bu ilgide artış yaşandı ve bu artışla birlikte sunucularda yoğunluk sorunu baş göstermeye başladı.

İlerleyen dönemlerde “kapasite doldu” hatası kullanıcıların karşısına daha sık çıkmaya başladı. Özellikle yoğun saatlerde “kapasitede doldu” uyarısı kullanıcılara daha sık görünmeye başlayınca, problemin çözümünün olup olmadığını ziyaretçiler araştırmaya başladı.

Ziyaretçilerin karşısına çıkan Chat GPT’de “kapasite doldu.” Uyarısı, web sitesinde yüksek bir talebin oluştuğunu ve bu talebe karşılık sorgu yükünün kaldırılamadığını, chat robota ulaşılamadığını belirtmektedir.

Chat GPT yapay zekasını barındıran sunucular, çalışmak için uygulama üreticisine belirli bir masraf oluşturmaktadır. OpenAL firması karşılaşmış olduğu bu masrafları karşılayabilmek ve belirli bir sınır altında tutabilmek için bir seviyeden sonra kullanıcı girişlerini sınırlamak zorunda kaldılar.

Ücretsiz olarak piyasaya sürülmüş olan uygulamanın herhangi bir getirisinin olmaması ve sonucu masraflarının, güncellemelerin, sunucu bakımlarının yüksek olması bu sınırlamanın başlıca nedenleridir.

Sunucuların günlük masrafının tahmini olarak 100.000 dolar civarında olduğu düşünülüyor. Bu miktar aylık olarak hesaplandığında 3 milyon dolar civarında bir paraya karşılık gelmekte. Ücretsiz olarak piyasaya sürülmüş olan bir uygulamadan aylık 3 milyon dolar masraf yapılması elbette ki bir firma için karşılaması zor bir bedel olacaktır.

Sunucuya erişim sınırlamasının olduğu zamanlarda OpenAL firması kullanıcılara kapasitenin dolduğunu belirtmek için ilginç mesajlar vermektedir. Bu mesajlar arasında tekerlemeler, rap veya farklı dillerde meşhur olmuş iletişim bilgilerinin derlemesinden cümleler kullanılmaktadır. Uygulamaya ulaşamamak kullanıcılar için her ne kadar olumsuz bir durum olsa da eğlenceli mesajlar sayesinde bu durum yumuşatılmaya çalışılmış.

Özellikle akşam saatlerinde chat bota ulaşmak bazı günlerde daha zor olmaktadır. Yazıyı hazırladığımız dakikalarda kontrol ettiğimizde herhangi bir ulaşım sorununun olmadığını görebiliyoruz. Ancak bu durum zaman zaman erişimde sorun olmadığını göstermiyor.

ChatGPT “kapasite doldu” hatası ile karşılaşan kullanıcılar bu durum karşısında maalesef beklemek durumundalar. Yoğunluğun azalması halinde diğer kullanıcılar gibi bekleyen kullanıcılar da uygulamaya erişebilecektir. Sunucudaki yoğunluğun azaldığını zamanında öğrenebilmek için yoğunluğun olduğu anlarda açılan ana sayfada bulunan “bildirim al” bölümüne mail adresinizi yazarak beklemeye geçebilirsiniz.

Birkaç aydır piyasada bulunmasına rağmen kendini giderek geliştiren platform şu an için hala prototip konumunda. Popülaritesinin artması ile birlikte kısa sürede sunucuların zorlanması, bu prototipin erişiminde sorunlar oluşturmakta. Bazı durumlarda kullanıcı geri bildirimlerine göre uygulamaya erişebilmek için birkaç saat beklemek gerekiyor. Bu durum her ne kadar sinir bozucu olsa da piyasada henüz yeni olan bir uygulama için normal bir durum olarak karşılanabilir.

Geçtiğimiz haftalarda ChatGPT yapmış olduğu açıklamada erişim problemine son verebilmek için ChatGPT Plus Premium versiyonunu yürürlüğe koyacağını açıkladı. Bu Premium versiyonla birlikte erişim sorunlarının önüne geçilmeye çalışılacak. Premium versiyonun erişim dışında farklı özelliklerle birlikte geleceği, uygulama üreticisi tarafından açıklanmıştır.

ChatGPT Plus şu an için yalnızca Amerika’da kullanıcıların beğenisine sunulmuş durumdadır. OpenAl firması ilerleyen zamanlarda sırasıyla kendisine kayıt yaptırmış olan kullanıcılara Premium versiyonu açacağını açıkladı. Görünüşe göre çnümüzdeki birkaç ay içerisinde ChatGPT Plus tüm dünyaya iletişime açılacak. 

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*